Skinial

SKINIAL Non Laser Tattoo & PMU Removal – Tattoo & PMU verwijdering zonder Laser

Heeft u spijt van uw Tattoo of geplaatste Permanente Make Up?

Is het resultaat minder geslaagd dan u had verwacht, of wilt u graag een cover up over uw oude tatoeage laten tatoeëren, maar het liefst eerst wat laten verwijderen voor een mooier resultaat?

Dan biedt deze unieke techniek de oplossing!

Wat is de werkwijze van een SKINIAL Tattoo en PMU verwijderbehandeling?

Met onze tatoeage verwijderingsmethode maken we gebruik van de natuurlijke afweerreactie van de huid en het genezingsproces door de tatoeage-inkt volledig te verwijderen uit het lichaam, op een natuurlijke wijze.

Tijdens een behandeling worden er met een micro pigmentatie apparaat kleine segmentjes van de huid weggenomen van de epidermis (opperhuid) in de vorm van kleine cirkels en/ of ovaaltjes, met een maximumdiepte van 0,3 mm. Door de toegepaste toegestane huidbruggen kan het weefsel optimaal herstellen en littekenvorming beperkt worden.

De specifieke gepatenteerde verwijderingsvloeistof op basis van melkzuur werkt langzaam in op de huid en de tattoo inkt.

Inkt/pigmenten (ongeacht voor Tattoo of PMU) reageren met de macrofagen in de huid de de inkt altijd hebben ingekapseld en beschermd.

Door het afweersysteem van het lichaam wordt de inkt herkend als lichaamsvreemde stof. Hierdoor verliezen de huidcellen hun kracht en laten de pigmenten van de tatoeage los, ongeacht de kleur.

De losse pigment deeltjes worden door een natuurlijke reactie rechtstreeks naar het huidoppervlak gestuurd waar een korstje zal ontstaan, met daarin de ‘gevangen” pigmenten.

Zodra de huid genezen is valt het korstje af en het behandelde gebied geneest volledig binnen een paar weken.

De nieuwe genezen huid is vrij van pigment en heeft haar originele kleur terug. Indien gewenst kan de huid opnieuw worden getatoeëerd.

Na circa 8 tot  10 weken kan verder worden gegaan met de aangrenzende gebieden, tot de gehele tatoeage is verwijderd.

Welke voordelen biedt de SKINIAL methode ten op zichte van Laser?
  • Alle kleuren- en kleurencombinaties kunnen worden verwijderd met de SKINIAL methode.
  • Bij Lasertechniek moet er gebruik worden gemaakt van verschillende stralingssterktes per kleur, en dus verschillende apparatuur om per kleur de tattoo te verwijderen.
  • Merendeels wordt voor het gemak slechts 1 soort Laser toegepast op de gehele tattoo. Hierdoor worden tattoos meer “vervaagd” en de inkt zeker niet verwijderd maar in de diepere huidlaag weggeschoten.
  • Uw tattoo vervaagt weliswaar, maar de inkt blijft in in lichaam aanwezig en wordt opgeslagen in uw lichaam. Er zijn meerdere gevallen bekend waarmee laser foutief is gebruikt en de huid hierdoor onnodig beschadigd is.
  • Lager aantal behandelingen nodig dan bij een Laserbehandeling

In vergelijking met Laser is het aantal behandelingen met SKINIAL aanzienlijk lager. Kleine tattoos (maximaal 15 cm2) hebben ongeveer 3 àl 4 behandelinging nodig, afhankelijk van de vorm van de tattoo (ingevuld of open).

  • Er blijven geen bestanddelen achter in het lichaam

Met de tatoeageverwijderingsmethode van Skinial verlaat de tatoeage-inkt  het lichaam via het huidoppervlak en de verwijderingsvloeistof zal binnen een uur volledig worden afgebroken.

Door de natuurlijke stofwisseling van het lichaam wordt dit omgezet in suikers binnen een uur. Er blijven geen verontreinigende stoffen in het lichaam. Het huidherstellend proces wordt meteen gestart na uw eerste behandeling.

  • Minder pijn

Tatoeageverwijdering met Skinial is over het algemeen minder pijnlijk dan het tatoeëren zelf. Navraag bij enkele cliënten die deze behandeling hebben ondergaan, vertelt dat de behandeling voelt als een schaafwondje.