Cryotherapie

Wat is lokale Cryotherapie?

Lokale Cryotherapie is een behandelvorm waarbij de huid in korte tijd met enorm koude temperaturen wordt afgekoeld met als doel een bepaald effect te bewerkstelligen in het huidbeeld.

Bij Beautique Mariëlle wordt deze lokale cryotherapie uitgevoerd met behulp van de Cryo T- duo, een veilig, mobiel lokaal cryotherapie apparaat dat met een temperatuur van -78 tot -140 graden de huid in enkele seconden koelt naar 4 tot 0 graden.

Waar wordt lokale Cryotherapie voor ingezet?

Door gebruik te maken van de juiste individuele behandelschema’s kan de Cryo specialiste de huid verdoven, spieren ontspannen (bijvoorbeeld fronsrimpel, neuslippen plooi) of juist aanspannen (huidverstrakking, bijvoorbeeld kaaklijn, hals/decolleté), ontstekingen helpen uitschakelen (rosacea, acne, psoriasis, eczeem), haargroei helpen bevorderen (haaruitval) cellulite helpen bestrijden en de huid op het gelaat én lichaam verstrakken, zònder de huid te bevriezen.

cryooog

Wat gebeurt er in de huid bij een lokale Cryotherapie behandeling?

De huidcellen geven aan de hersenen door dat er een zeer plotselinge extreme kou is, en de hersenen willen de balans bewaren en gaan dus het gebied in kwestie ineen zo goed mogelijke overlevingstoestand brengen door alle huidfuncties te resetten en te normaliseren.

Door het Cryo-boost signaal wat de hersenen ontvangen, wordt de huid gereset, ondergaat het een intensieve detox, krijgt het een verbeterde zuurstofaanvoer en doorbloeding.

Hierdoor kan de huid met meer cellulaire energie en een betere voedingsaanvoer, zichtbaar beter gaan functioneren.

  • De huid hervindt haar natuurlijke spankracht en elasticiteit.
  • De onderliggende musculatuur van de huid komt weer op de juiste spanning te staan waardoor de futloosheid en de plooien in de omliggende huid worden opgeheven.
  • Uitingen van ontstekingen zoals bij acne en rosacea worden gestopt
Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Dit alles vindt plaats in een intensief kuurverband van ultrakorte, dagelijkse behandelingen.

U start op maandag en komt elke dag voor een paar minuten langs, voor wat wel een reminder behandeling wordt genoemd.

Hier wordt mee bedoeld dat de behandeling het lichaam herinnert aan wat hij moet gaan doen.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, maar varieert tussen de 7 en 15 minuten.

Het totale aantal behandelingen hangt af van het huidbeeld wat u wilt bereiken, de toestand waarin de huid zich op dat moment zich bevindt en hoe goed uw lichaam in staat is om de verbetering te bewerkstelligen.

Bij deze enkele voorbeelden van voor- en na een Cryotherapie behandeling.

©

Bovenstaande foto’s zijn geplaatst met toestemming van www.rimpelvrij.com. Eigen foto’s volgen spoedig.

cryotherapie